Saturday, October 28, 2017

Cara Membeli Bitcoin Dari Luno

8:19 PM 0

Cara Membeli Bitcoin Dari Luno

Setelah anda mempunyai Wallet Bitcoin Luno, langkah seterusnya anda perlu mempunyai Bitcoin anda sendiri.
Di dalam post ini saya akan tunjukkan cara untuk membeli Bitcoin dari Luno.

Ikut langkah langkah di bawah untuk membeli Bitcoin.
Nilai RM di bawah sekadar contoh.

cara membeli bitcoin dari luno

1. Masuk ke Applikasi wallet Luno anda di Handphone. Klik menu "FUND"
2. Pilih dari akaun bank mana anda ingin lakukan deposit tunai. Jika anda pilih CIMB, anda perlu lakukan transfer dari akaun CIMB anda. Jika anda pilih Maybank, anda perlu lakukan transfer dari Maybank anda.
3. Masukkan jumlah wang yang ingin anda transfer ke Luno. Setelah masukkan nilai RM, klik anak panah di sebelah atas kanan berwarna oren.
4. Paparan seperti no 4 akan tertera yang mengandungi maklumat bank Luno, sila lakukan bayaran ke akaun bank yang di berikan secara online transfer. Setelah bayaran di buat, klik "I HAVE SENT THE PAYMENT"
Perhatian : Hanya boleh menggunakan online transfer. Transfer dari ATM atau CDM tidak di terima.
Sewaktu melakukan online transfer, sila pastikan anda memasukkan kod pengesahan yang di berikan kepada anda. Dalam gambar di atas kod pengesahan saya adalah BX58EW54E, setiap orang mempunyai kod yang berbeza. Masukkan kod tersebut di bahagian "Reference" dan "Other Payment Detail" sewaktu membuat online transfer. Kegagalan memasukkan kod ini, wang anda tidak akan di masukkan ke wallet Luno anda.
5. Notification seperti gambarajah 5 akan keluar. Tungu wang anda di masukkan ke wallet Luno anda. Anda akan mendapat email apabila wang anda telah di masukkan ke Wallet Luno anda.

*******************************************************

Setelah wang anda di masukkan ke wallet Luno anda, ikut langkah di bawah untuk membeli Bitcoin. Nilai belian di dalam gambarajah di bawah sekadar contoh.

1. Apabila wang anda telah di masukkan ke wallet Luno anda, anda boleh semak di bahagian "ACCOUNT"
2. Klik menu "BUY"
3. Masukkan nilai RM yang ada dalam wallet Luno anda untuk membeli Bitcoin. Contoh di bawah saya ingin membeli Bitcoin dengan jumlah RM10. Setelah masukkan jumlah belian, klik anak panah berwarna oren.
4. Paparan seperti no 4 akan keluar, klik sekali lagi anak panah berwarna oren.
5. Anda di minta memasukkan 4 digit PIN yang anda set sewaktu login ke app wallet Luno anda.
Sekiranya lupa 4 digit PIN anda, logout app Luno anda dan login semula dan set semula 4 digit PIN anda yang baru)
6. Selesai. Tunggu Tunai anda tadi ditukarkan kepada Bitcoin dan Bitcoin di masukkan ke Wallet Luno anda dan anda boleh membuat pembayaran menggunakan Bitcoin yang anda ada di dalam Wallet Luno anda tadi.

cara membeli bitcoin dari luno


Cara Mendaftar Wallet Bitcoin LUNO

8:15 PM 0

Cara Mendaftar Wallet Bitcoin (LUNO)

Jika anda berminat untuk menyertai Control-Finance, tetapi anda belum mempunyai mana mana wallet Bitcoin, anda boleh mendaftar wallet Bitcoin anda sendiri secara PERCUMA.

Terdapat banyak wallet Bitcoin yang boleh anda miliki. Wallet Bitcoin ini sama seperti bank yang berfungsi menyimpan wang. Tetapi wallet Bitcoin untuk menyimpan Bitcoin anda.
Antara wallet bitcoin yang sering diguna pakai adalah Blockchain, Luno, Wirex, Xapo dan banyak lagi. Beza wallet wallet ini adalah dari segi tahap keselematannya.

Didalam post ini saya akan tunjukkan kepada anda cara untuk mendaftar wallet Bitcoin (Wallet Luno) sekaligus membeli Bitcoin anda sendiri. Mengapa wallet Luno? Ini kerana wallet Bitcoin dari LUNO lebih Friendly user atrau mudah digunakan terutama kepada yang baru mengenali dunia Crypto terutama Bitcoin selain di Luno, mudah untuk anda menukarkan Bitcoin anda kepada tunai dan seterusnya membuat pengeluaran tunai di bank bank tempatan anda.

********************************

Ikut langkah di bawah untuk mendaftar wallet Bitcoin LUNO anda.
1. Sila download terlebih dahulu applikasi LUNO di Play Store ke Handphone anda.

cara mendaftar wallet bitcoin luno

2. Buka App Luno yang telah di download tadi dan klik pada butang "SIGN UP"

cara mendaftar wallet bitcoin luno

3. Isikan Email dan Password yang ingin anda set untuk Wallet Luno anda. Klik butang "SIGN UP"


4. Paparan seperti di bawah akan muncul memberitahu 1 email pengesahan di hantar ke email anda, klik butang "OPEN EMAIL APP" untuk masuk ke email anda.


5. Cari email daripada Luno bertajuk "CONFIRM YOUR EMAIL ADDRESS", buka email tersebut dan klik pada butang "COMFIRM EMAIL ADDRESS".

cara mendaftar wallet bitcoin luno

6. Setelah klik butang confirm tersebut, anda akan di bawa semula ke app Luno. Paparan seperti di bawah akan muncul meminta anda set 4 digit PIN pengesahan Transaksi
(PIN ini hanya di minta jika anda membuat transaksi melalui App luno)


7. Selepas itu, anda akan di bawa ke dalam Wallet Luno anda. Paparan seperti di bawah akan muncul, klik pada "LET'S GO"

cara mendaftar wallet bitcoin luno

8. Paparan di bawah akan muncul, Klik "VERIFY IDENTITY"


9. Masukkan No Handphone anda dan klik butang "SEND CODE"


10. Paparan seperti di bawah akan keluar, Satu SMS dari Luno akan masuk ke Handphone anda yang mengandungi 4 digit nombor. masukkan no tersebut di bahagian yang di minta dan klik Submit, paparan di bawah akan muncul menyatakan no Handphone anda telah disahkan.
Klik butang "NEXT STEP".


11. Selepas klik "next step" anda di bawa semula ke halaman depan wallet Luno. Klik 3 garis di sebelah atas kiri dan klik pada menu "SETTING" untuk mengisi maklumat diri anda.


12. Isi butiran diri anda seperti yang di minta, seterusnya klik butang "SUBMIT"


13. Paparan seperti di bawah akan muncul menandakan maklumat diri anda telah di sahkan dan anda telah melepasi level 1 Luno. Klik "DONE"


14. Klik semula 3 garis sebelah atas kiri, Klik "SETTING" semula. Klik pada bahagian "Verification Level" untuk anda upload gambar IC anda untuk anda melepasi level 2 Luno.

cara mendaftar wallet bitcoin luno

15. Upload gambar IC anda menggunakan "TAKE PHOTO" (ambil gambar IC menggunakan kamera) atau upload gambar IC yang ada dalam handphone anda dengan klik "SELECT FILE".
Gambar IC akan di sahkan dalam tempoh 24 ke 48 jam.



16. Seterusnya, anda perlu masukkan no akaun bank anda di dalam wallet Luno untuk tujuan pengeluaran wang kelak. Untuk masukkan no akaun bank anda, anda perlu login ke website Luno di www.luno.com menggunakan email dan password yang telah anda set sewaktu mendaftar wallet Luno anda tadi. Setelah login ke dalam Luno, klik pada 3 garis di sebelah atas kiri dan klik menu "BENEFICIARIES"

cara mendaftar wallet bitcoin luno

17. Klik pada butang "NEW BENEFICIARIES"


17. Klik "Beneficiary Type" dan pilih Bank Account, seterusnya masukkan no akaun bank dan nama bank anda dan klik butang "ADD BANK ACCOUNT"


18. Paparan seperti di bawah akan muncul menandakan akaun bank telah di masukkan.


19. Langkah terakhir, klik semula 3 garis di sebelah atas kiri, klik menu "PROMOTION"


20. Paparan seperti di bawah akan keluar, klik pada "ENTER CODE" dan masukkan kod SNNCT. Klik butang "APPLY CODE".


21. Selesai. Wallet Luno anda telah siap di setup dan sudah boleh di gunakan untuk transaksi Bitcoin.

******************************************




Apa Itu Bitcoin

8:10 PM 0

Apa Itu Bitcoin

apa itu mata wang digital bitcoin

Bitcoin adalah satu mata wang baru yang telah merebak yang bakal menggantikan penggunaan wang fiat (Wang Syiling dan wang kertas) dalam sedikit masa lagi. Bitcoin adalah mata wang digital yang sesuai dengan namanya "Mata Wang Digital" yang hanya ada dalam dunia internet. Tidak seperti wang fiat yang boleh di pegang atau di lihat tetapi sifatnya sama seperti duit iaitu  mempunyai nilai yang membolehkan pemilik bitcoin ini membeli barangan atau membuat bayaran menggunakan Bitcoin.

Bitcoin ini juga boleh di katakan mempunyai sifat yang hampir sama dengan emas fizikal yang mana persamaan Bitcoin dengan emas adalah yang mana nilainya makin hari makin meningkat dan jika dilihat perbandingan tahun, nilai bitcoin meningkat leebih drastik berbanding emas tetapi perbezaan tetap sama seperti wang fiat iaitu emas fizikal boleh dilihat dan dipegang.. tidak pada Bitcoin yang hanya ada dalam internet dan tidak mempunyai bentuk fizikal

Bahasa mudah...
1. Bitcoin boleh menjadi duit kerana bitcoin ini mempunyai nilai sama seperti duit yang boleh membuat pembelian atau bayaran. Bezanya nilai Bitcoin makin lama makin meningkat.. Tidak seperti wang fiat yang semakin lama semakin menyusut.
2. Bitcoin boleh menjadi emas (Aset pelaburan) kerana nilainya yang semakin meningkat saban tahun hampir sama seperti nilai emas. Bezanya Bitcoin hanya ada dalam dunia internet, Boleh dipindahkan/ditukar secara online untuk membuat pembelian atau bayaran atau menukarkannya dengai tunai. Tidak seperti emas yang bolh disimpan di dalam almari.

Bitcoin Mula Menjadi Buruan

Bitcoin telah lama wujud iaitu sekitar tahun 2008 yang di cipta oleh seseorang atau kumpulan yang misteri yang di kenali dengan Satoshi Nakamoto dan penggunaan Bitcoin hanya mula di kenali bermula pada 2011, itu pun belum lagi meluas seperti pada hari ini.


Pada waktu Post ini di buat, Julai 2017, harga 1 bitcoin mencecah hampir RM10K.


Yang di katakan Bitcoin menjadi buruan adalah kenaikan nilai atau harga untuk 1 Bitcoin meningkat secara drastik tahun demi tahun... Ini kerana harga Bitcoin 100% di tentukan oleh kuasa penawaran dan permintaan. Semakin banyak permintaan dan semakin kurang penawaran, harga akan meningkat di tambah pula hanya akan ada 21 juta bitcoin sahaja yang akan terhasil di dunia ini. Berbeza dengan wang fiat yang mana nilai ringgit semakin susut kerana adanya 1 pihak yang mengawal nilai wang fiat dan tiada limit pengeluaran iaitu setiap hari akan ada wang kertas atau syiling baru yang di keluarkan


Penggunaan Bitcoin


Penggunaan Bitcoin hampir sama seperti perbankan online.
Anda pernah transfer duit pada pihak tertentu dari Maybank2U atau CIMBClicks?
Adakah anda bole membuat pemindahan online tanpa ada internet? Tidak boleh bukan? Begitu juga dengan Bitcoin.
Adakah wang yang anda transfer dari perbankan online tersebut, wangnya ada di tangan anda waktu itu? Tidak bukan, wang tersebut ada di bank. Begitu juga dengan Bitcoin. Tidak ada Bitcoin di tangan anda untuk membuat bayaran menggunakan Bitcoin. Bitcoin tersebut ada dala "Wallet Bitcoin" yang bertindak seperti bank.
Bolehkah anda memindahkan wang dari bank anda menggunakan perbankan online kepada rakan anda yang tidak mempunyai akaun bank? Tidak bukan. Rakan anda tadi perlu mempunyai akaun bank nya sendiri untuk membolehkan transasksi pemindahan wang di lakukan. Begitu juga dengan bitcoin. Kedua dua pihak penghantar Bitcoin dan penerima Bitcoin perlulah mempunyai Wallet Bitcoin.




Bitcoin Adalah Wang


Yang mana sudah tau bahawa Bitcoin adalah sesuatu yang berharga dan bernilai dan bersifat hampir sama seperti wang (yang mungkin satu saat, pneggunaan Bitcoin akan menggantikan penggunaan wang fiat dalam urusan transaksi, tidak mustahil), mereka akan berpusu-pusu untuk mengumpul Bitcoin sebanyak termampu... Sama seperti wang :)


Mengandakan Bitcoin Melalui iCenter

8:03 PM 0

Program Pelaburan Bitcoin iCenter

iCenter adalah salah satu program pelaburan online yang menggunakan Bitcoin sebagai medium pembayaran dan penerimaan bayaran.
Konsep program iCenter hampir sama dengan konsep Chain Group iaitu Founder program adalah orang tengah atau orang ketiga antara pelabur dengan platform menjana bitcoin.

Jika di dalam Chain Group, pihak Chain Group membuka peluang kepada Trader Group untuk join Venture bersama mereka, Trader Group yang berminat perlu membayar 'Stabilization Funds' untuk join bersama Chain Group dan pelabur boleh memilih Trader Group yang di rasakan sesuai untuk melabur.

menjana bitcoin dengan mudah di Chain group


Di iCenter, pihak iCenter umpama stesen atau HUB yang mana pihak iCenter akan mencari program program dan menyertai program program pelaburan online yang menggunakan medium pembayaran Bitcoin untuk menjana keuntungan. Wang para pelabur akan di agih agihkan ke setiap program pelaburan yang iCenter sertai dan keuntungan daripada program program yang di sertai tadi akan di agihkan semula kepada para pelabur mengikut kemasukan modal pelabur.

menggandakan bitcoin dengan iCenter


Konsep yang di gunakan iCenter adalah Tidak melabur hanya pada satu tempat yang mana jika melabur hanya pada satu tempat, risiko kerugian adalah tinggi sekiranya program pelaburan yang di sertai tadi gagal. Sebaliknya jika membuat pelabur di pelbagai tempat, jika berlaku kegagalan di salah satu program pelaburan yang di sertai, kerugian tersebut masih dapat di tampung dari program pelaburan yang lain. Inilah keunikan iCenter berbanding program pelaburan yang lain.

Sehingga post ini di tulis, iCenter telah menyertai lebih daripada 30 program pelaburan online yang mampu memberikan pulangan kepada mereka dan sekali gus kepada para pelabur.

Setiap minggu, iCenter akan memberikan laporan kewangan kepada para pelabur secara detail menjadikan iCenter antara program pelaburan online Bitcoin yang transparent dan antara yang kurang risiko kerana konsep yang mereka bawakan..

pelaburan bitcoin iCenter Scam

iCenter mula di perkenalkan pada 6 Julai 2017 dan admin pernah menghubungi pihak iCenter mengenai siapa yang menjalankan iCenter ini.. Di bawah adalah jawapan yang admin terima.


iCenter Scam



iCenter sangat mudah dan simple..
Minima invest adalah 0.01 Bitcoin
Profit harian adalah 1.2%
Tempoh pelaburan adalah selama 120 hari.

Walau profit yang di berikan oleh iCenter tetap iaitu 1.2% setiap hari, iCenter sering mengadakan promosi dan memberikan bonus kepada para pelabur mengikut terma dan syarat yang mereka letakkan pada waktu promosi di jalankan.

Sebagai contoh, iCenter memberikan profit 2x ganda iaitu sebanyak 2.4% sehari sewaktu promosi sedang berjalan.


Satu lagi keunikan yang ada pada iCenter adalah mereka menggunakan Telegram BOTS untuk menjalankan program mereka yang mana segala deposit, withdrawal, news akan di sampaikan melalui sistem telegram yang mana Telegram adalah salah satu social media yang selamat dan secure.
Pendaftaran keahlian iCenter juga hanya melalui Telegram.



*******************************************************
CARA MENDAFTAR DALAM ICENTER
*******************************************************

Oleh itu, sekiranya anda berminat untuk menyertai iCenter, terlebih dahulu anda perlu mempunyai Telegram samaada di komputer atau handphone anda.

Setelah anda mendownload Telegram, klik link di bawah untuk mendaftar. Pendaftaran iCenter adalah percuma sehingga lah anda membuat keputusan untuk membuat pelaburan.

jana bitcoin dengan iCenter

Setelah klik banner di atas dan anda di bawa ke iCenter Telegram Bot, klik 'Start', Pilih bahasa. Selesai.

Cara MEndaftar di pelaburan bitcoin iCenter

**************************************************************
CARA MEMBUAT DEPOSIT KE ICENTER
**************************************************************

Untuk membuat deposit pindahan Bitcoin ke iCenter, ikut step di bawah :
Nota : iCenter hanya menerima bayaran dan membuat bayaran menggunakan Bitcoin

1. Masuk ke iCenter Telegram Bot anda
2. Klik menu "DEPOSIT"
3. Transfer Bitcoin mengikut kuantiti bitcoin yang ingin anda jadikan modal di iCenter dari wallet bitcoin anda ke wallet address iCenter yang di berikan.
4. Tunggu Bitcoin anda selesai di pindahkan ke iCenter.
5. Selesai dan tunggu profit masuk.

cara membuat deposit ke pelaburan bitcoin iCenter

Nota : Anda boleh join group Telegram iCenter untuk melihat sambutan para pelabur iCenter dan bertanya sebarang soalan di sana.


KLIK BANNER DI BAWAH UNTUK MENDAFTAR
DAN MULA MENJANA BITCOIN ANDA HARI INI

jana bitcoin dengan iCenter

Pelaburan Bitcoin Chain Group

5:25 AM 0

Jana Bitcoin Bersama Chain.Group

Whoap!!!!
Sekarang ni banyak sangat program program pelaburan yang menggunakan nama Bitcoin.
Al-maklumlah.. Benda boleh buat duit yang tengah hot sekarang, maka ramai lah yang terkejar kejar buat program itu buat program ini yang kebanyakannya tak tahan lama.
Yang baru kenal Bitcoin ni pula asal dengar je boleh gandakan Bitcoin terus rembat tak selidik selidik lagi dah.
Yang bernasib baik, sempat la dapat untung beserta modal.
Yang kurang bernasib baik, dapat la modal tu balik.
Yang langsung tak ada luck.. untung kemana, modal tah kemana.. melopong gigit cari.. hehe.

Admin sempat perati perati juga teknik teknik program program scam ni tarik minat para pelabur untuk join program diorang antaranya...
1. Guna konsep "Mining Bitcoin". Yang ni first diorang akan beritahu pelabur akan dapat gandakan bitcoin daripada aktiviti mining (melombong bitcoin) yang company diorang buat walaupun tanpa buat depo. Register je akaun, terus kemasukan Bitcoin dilihat dalam akaun tu. Ada yang tiap saat pun ada Bitcoin di masukkan. Mau tak seronok tengok Bitcoin naik tiap saat.
Cukup limit untuk withdraw, nak withdraw tak boleh sebab tak buat depo. Kena buat depo dulu baru boleh withdraw. kikiki.
Yang tak fikir panjang terus depo, dah depo, pun tak boleh withdraw, sebab memang scam.. huhu.

2. Guna konsep "Trade Bitcoin". Yang ni banyak yang tau kot. Konon company buat trading Bitcoin, untung kaw kaw tiap hari. Then offer la peluang kongsi modal kepada pelabur yang minat, dapat profit sekian sekian % tiap hari. Cukup time, tataaaa...
Contoh terbaik program yang ramai kena sontot, program Ethtrade. huhu.
Cukup grand Ethtrade satu masa dulu dengan kemasukan ahli dari pelbagai negara.
Potensi keuntungan dia pun boleh tahan, di tambah pula kalau aktif. Kejap je boleh kayo..
Ramai terkena dalam Ethtrade. 1 dunia mengamuk.. huhu..

***************************************

Hari ni pun terlalu banyak program program yang menawarkan keuntungan dalam bentuk bitcoin macam di atas. Jumpa dengan tak jumpa je. Scam dengan tak je. Tak pandai selidik... Terkono la.
Tapi kebanyakan program pelaburan Bitcoin di luar tu kebanyakannya Scam la.. Adus...

Macam mana nak nilai satu satu program tu scam atau tak?
Ada lesen perniagaan....... Itu sekadar lesen bossssss....
Web security tinggi Gred SSL A++........ Kalau owner program tu nak scam, scam juga la..
Ada gambar CEO dalam web... Rembat je la muka siapa siapa dalam Google bagitahu nama sekian sekian, dia ni la CEO program.
Event event program rancak rancak semua macam Ethtrade... Kelaut juga kalau nak ke laut...

Dah tu semua kriteria di atas tak boleh bagi jaminan program tu betul atau tak, cam ner?
Pergi la ke negara program tu beroperasi, panjat tangga office diorang...
(Kalau nak invest RM1,000,000.00 laa... hehe)

Cara nak lihat 1 1 program tu boleh tahan lama atau tak adalah dengan melihat pada :
Plan keuntungan dan marketing plan yang di tawarkan program tu.
Kalau plan keuntungan yang di berikan tu melampau sangat tak masuk akal.. Jaga jaga la sikit.
Macam contoh Ethtrade, orang lihat plan dia agak menarik. Dalam tempoh 3 bulan dah boleh dapat untung dan modal boleh di keluarkan semula berserta untung tu tadi.. Mau orang tak berpusu pusu join. Belum lagi kalau yang aktif menaja... Boleh overide bonus downline.. lagi la kencang income..
Sekarang apa jadi pada Ethtrade? Tiada Back Up Plan.. Program terpaksa di tutup.
Cara manage duit tu penting bosssss.....

Admin masih lagi mengintai intai peluang peluang yang boleh buat duit dengan Bitcoin ni...
Bukan semua telur dalam 1 bakul tu busuk bossssss... Ada juga yang masih boleh di makan.. Macam tu juga peluang. Bukan semua peluang kita reject.. Kalau semua nak reject, makan gaji terus la seumur hidup. Kalau nak buat bisnes sendiri, kot modal kencang boleh la.

Admin ada terjumpa 1 program pelaburan ni yang admin rasa mungkin boleh di pertimbangkan kalau kata nak mencuba walaupun dalam web program ni..
1. Web design dia kelihatan sangat simple tak sehebat Web Ethtrade dulu.. hehe..
2. TAK ADA LESEN PERNIAGAAN.

Seperti yang admin cakap, admin tak lihat lesen atau pun web design atau security web tu macam mana.. Admin lebih lihat kepada macam mana program tu manage duit para pelabur untuk meletakkan duit para pelabur di tahap yang boleh di katakan selamat.

Program pelaburan Bitcoin yang admin maksudkan adalah..

Daripada apa yang admin lihat daripada konsep, plan keuntungan juga cara program ni manage duit para pelabur... Boleh di katakan masuk akal juga dan berkemungkinan boleh pergi jauh dan peluang untuk buat duit tu ada.

Jom semak.....

Konsep CHAIN GROUP ni agak menarik yang mana CHAIN GROUP ni umpama satu company atau kumpulan yang mengumpulkan para trader mata wang digital atau sekumpulan trader mata wang digital untuk join dengan team diorang yang nak buka peluang perkongsian modal dengan para pelabur yang tak tahu nak Trade bitcoin sendiri.. Dari perkongsian modal tu, pelabur akan dapat keuntungan atau profit la dari modal yang di berikan..
CHAIN GROUP ni pula macam kepala kepada kumpulan trader yang lain ni untuk memantau aktiviti dan aliran duit antara kumpulan trader ni dengan para pelabur supaya kumpulan Trader ni tak buat onar (larikan duit pelabur) dan para pelabur ada sedikit jaminan keselamatan ke atas duit pelaburan mereka.

pelaburan Bitcoin melalui Chain Group Escrow Service

Setakat post ini di buat, di dalam CHAIN GROUP ESCROW SERVICE (CGES) ni ada 6 kumpulan trader yang join dengan team CGES ni yang masing masing menawarkan syarat pelaburan dan plan keuntungan yang berbeza kepada pelabur yang pelabur boleh pilih.

pelaburan Bitcoin melalui Chain Group Escrow Service

pelaburan Bitcoin melalui Chain Group Escrow Service

pelaburan Bitcoin melalui Chain Group Escrow Service

Kelebihan konsep yang di perkenalkan CGES ini berbanding program lain yang mana program lain adalah mereka yang perkenalkna program dan mereka sendiri mengagihakn keuntungan adalah,
sekiranya program itu lost seperti yang berlaku kepada Ethtrade, anda sebagai pelabur turut lost total!
Tetapi di dalam CGES andai kata anda invest dalam Kumpulan Trader "Dragon Foundation" dan kumpulan tersebut lost atau rugi dalam Trade. CGES masih boleh beroperasi kerana masih ada kumpulan Trader yang lain di dalam CGES walaupun ianya bukan lah bermakna modal anda di Dragon Foundation selamat.

Soal jawab di bawah mungkin dapat memberi sedikit sebanyak gambaran bagaimana team CGES ini menjaga kestabilan program mereka dan memberikan definisi "JAMINAN" dalam program mereka.

********************************

Bagaimana yang di katakan team CGES ni pantau kumpulan trader ni dari melarikan duit para pelabur? Fahamkan penerangan di bawah.

pelaburan bitcoin chain group escrow service scam

Bagaimana jika Perkhidmatan anda mempunyai Kumpulan Perdagangan tanpa apa-apa aktiviti sebenar, tetapi membayar pelabur hanya dengan menarik deposit baru?

Ini sememangnya mungkin, kerana CGES tidak memantau perolehan dana kumpulan trader yang lain. Sewaktu memilih Kumpulan Trader, CGES cuba untuk membentangkan hanya Kumpulan yang membuat keuntungan sebenar dari aktiviti dalam pasaran cryptocurrency atau khusus dalam bidang lain. Walau bagaimanapun, CGES tidak boleh dan tidak menjamin bahawa Kumpulan Trader terlibat dalam jenis aktiviti yang diterangkan oleh kumpulan trader terbabit.

Untuk menapis Kumpulan Trader palsu, kami telah membuat peraturan untuk mengelakkan sistem piramid (wang pelabur lama di gunakan untuk membayar pelabur baru)

Pertama. Perkhidmatan ini memerlukan bayaran yang besar kepada Dana Penstabilan. Ini mengelakkan mereka yang merancang untuk "meraih sebanyak mungkin dan lari."
Istilah ini memastikan aktiviti jangka panjang Kumpulan Trader terbabit. Lagipula, jika kumpulan trader yang berkenaan ingin melarikan diri dengan deposit Pelabur, mereka sekurang-kurangnya perlu mendapatkan wang beku dalam Dana Penstabilan yang ada pada CGES.

Kedua. Kumpulan Trader tidak akan menerima deposit baru dari pelabur sekiranya kumpulan trader yang berkenaan mempunyai bayaran tertunggak kepada pelabur. Kami tahu bahawa piramid kewangan wujud hanya dengan membayar balik kepada Pelabur sebelum ini dengan deposit Pelabur baru. Tetapi ini tidak akan berfungsi di dalam CGES.

Langkah-langkah ini tidak melindungi scammer, tetapi mereka secara signifikan mengurangkan risiko.

Anda juga harus ingat bahawa walaupun Kumpulan Trader yang benar-benar beroperasi boleh berhenti membayar pulangan jika mereka mengalami kerugian dalam aktiviti trading mereka.
Anda harus memahami bahawa pelaburan berprestasi tinggi dan manipulasi dalam pasaran cryptocurrency bergantung pada nasib.

*********************************************

Walaubagaimanapun, dari penerangan di atas (Stabilization Fund), ianya bukanlah sebagai jaminan bahawa pelabur tidak akan mengalami kerugian dengan melabur dalam kumpulan trader yang di pilih. Fahamkan penerangan di bawah pula.

pelaburan bitcoin chain group escrow service scam

Adakah saya benar bahawa sekiranya Kumpulan Trader menjadi bankrap, pampasan dari Dana Penstabilan akan meliputi semua kerugian saya?

Tidak, ini mustahil. Saiz Dana Penstabilan selalu jauh lebih rendah daripada jumlah Dana penstabilan yang diterima.

Sebagai contoh: Apabila satu satu kumpulan trader menyertai kami, Kumpulan trader terbabit perlu membayar $15,000.00 kepada CGES dan mempunyai deposit aktif dari pelabur sebanyak
$150,000.00 dalam setahun. Sekiranya kumpulan trader berkenaan bankrup, Dana Penstabilan merangkumi hanya 10% daripada jumlah deposit aktif. Deposit yang sudah ditutup dan dikembalikan kepada pelabur tidak diambilkira.

Oleh itu, pembayaran dari Dana Penstabilan tidak boleh dianggap sebagai jaminan deposit balik sekiranya kebangkrutan Kumpulan Trader. Kebangkrutan bermaksud ketidakupayaan untuk memenuhi kewajiban untuk membayar pulangan dan deposit utama.

Dana Penstabilan harus dipertimbangkan sebagai insentif tambahan untuk Kumpulan Trader mengetahui bahawa sesetengah Dana dibekukan, mereka membuat setiap usaha yang terbaik untuk terus bekerja dan mencari jalan keluar dari situasi yang sukar.

****************************************


Maafkan saya, tapi bagaimanakah Kumpulan Perdagangan akan sentiasa membayar kadar pulangan positif, apabila perdagangan kadang-kadang melibatkan pulangan negatif pada akhir hari dagangan?

Setiap Kumpulan Trader mempunyai statistik dalam aktiviti dagangan mereka.
Jika sebuah Kumpulan Trader tahu bahawa mereka membuat kira-kira 2% setiap hari setiap tahun, mereka dengan selamat boleh menjanjikan pulangan 1%.

Ya, akan ada hari apabila mereka negatif di bursa, tetapi angka negatif ini akan dikompensasikan oleh hari perdagangan yang lebih berjaya. Oleh itu, keputusan perdagangan negatif tidak dapat dilihat oleh para pelabur, mereka hanya melihat hasil purata.

*****************************************


Bagaimana sebenarnya Kumpulan Trader membuat keuntungan di bursa? Saya tidak faham berapa banyak wang yang dilakukan oleh Kumpulan Trader jika ia boleh membayar 3% keuntungannya setiap hari? Bagaimanakah ini berlaku? Tolong berikan saya contoh yang jelas.

Mari kita anggap bahawa XXX Trade Group mempunyai $ 50,000 dari Dana sendiri dan $ 50,000 lain dari pelabur. Kumpulan Trader berdagang dalam BTC / USD sebagai contoh.

Pada 8:25 Kumpulan Perdagangan memulakan urus niaga pada pertukaran pada jumlah $ 100,000
Pada jam 8:25 ia membeli BTC pada kadar $ 1127 / BTC = 88,7311 BTC
Pada 9:05 ia menjual 88,7311 BTC pada kadar $ 1132 / BTC = $ 100,433
Pada 9:20 ia membeli BTC pada kadar $ 1070 / BTC = 93,7848 BTC
Pada 11:40 ia menjual 93,7848 BTC pada kadar $ 1098 / BTC = $ 102,975
Pada 13:15 ia membeli BTC pada kadar $ 931 / BTC = 110,6068 BTC
Pada 1:05 ia telah menjual 110,6068 BTC pada kadar $ 1017 / BTC = $ 112,487
Pada pukul 3:00 ia membeli BTC pada kadar $ 952 / BTC = 118,1588 BTC
Pada pukul 7 malam ia menjual 118,1588 BTC pada kadar $ 974 / BTC = $ 115,086
Pada 7:25 ia membeli BTC pada kadar $ 945 / BTC = 121,7841 BTC
Pada 7:45 ia menjual 121,7841 BTC pada kadar $ 970 / BTC = $ 118,130

Oleh itu, membuat sepuluh urus niaga sehari, Kumpulan Trader memperoleh $18,130.00 bersih dalam pertukaran. Terdapat juga bayaran pertukaran, tetapi kecil, jadi kami tidak menganggapnya dalam pengiraan.

Kumpulan Trader berjanji untuk membayar Pelabur sebanyak 3% atas deposit mereka setiap hari.
Oleh itu, 3% ditolak daripada keuntungan $ 50,000 = $ 1,500. Yuran perkhidmatan minus 2.5% daripada keuntungan (2.5% daripada $ 1,500 = $ 37.5). Oleh itu, keuntungan Kumpulan Trader ialah $ 18,130 - $ 1,537,5 = $ 16,592. Itulah 16.592% daripada jumlah jumlah dagangan.

Contoh ini menganggap keadaan perdagangan yang paling berjaya di bursa, tetapi untuk keadaan sebenar
Anda boleh membuka statistik keuntungan kumpulan Trader dan melihat sendiri profit yang di berikan.
Sudah tentu 18% adalah kejayaan yang luar biasa, pertumbuhan 5- 6% adalah petunjuk yang sangat baik, manakala 1-3% sehari - statistik purata.

******************************************
Adakah CHAIN GROUP ESCROW GROUP Berdaftar?
**************************************

CHAIN GROUP ESCROW GROUP tidak berdaftar dan tidak mempunyai apa apa atau mana mana lesen pendaftaran atas program mereka. Fahami apa yang di nyatakan di bahagian Legal Notice CGES


Dengan menggunakan perkhidmatan kami, anda harus memahami bahawa:

1. Perkhidmatan Escrow Group Chain bukan entiti undang-undang yang didaftarkan di negara di dunia. Perkhidmatan ini tidak mempunyai pejabat, akaun bank, tidak lulus audit dan pengesahan. Oleh itu, satu-satunya jaminan yang baik terhadap program ini adalah dari pengurusan program itu sendiri

2. Pelaburan anda dalam mana-mana Kumpulan Trader mungkin di luar undang-undang bergantung kepada tindakan perundangan negara kewarganegaraan anda.

3. Pelaburan semacam ini mungkin dilarang atau dihadkan oleh undang-undang negara atau negara anda. Sebelum anda mula menggunakan perkhidmatan ini, kami mengesyorkan agar anda berunding dengan peguam dan tidak menggunakan Perkhidmatan ini atau menyertai program ini jika undang-undang negara atau negara anda melarang pelaburan seperti ini.

4. Anda membuat pelaburan di bawah tanggungjawab anda dan sekiranya berlaku sebarang kebankrapan Kumpulan Trader, kerugian anda akan dibayar hanya dari Dana Penstabilan Chain Group Escrow Service. Tiada pampasan lain untuk kerugian kecuali pampasan ini.

5. Pendapatan pelaburan adalah tertakluk kepada cukai pendapatan di kebanyakan negara. Membayar cukai adalah tanggungjawab peribadi anda. Untuk bahagian ini, Perkhidmatan Escrow Group Chain dapat menyediakan dokumen-dokumen yang diperlukan dengan laporan pendapatan anda untuk jangka waktu tertentu. Cukai pendapatan yang sepadan boleh dinilai atas dasar dokumen anda.

6. Perkhidmatan ini memberi peluang untuk melabur dalam Kumpulan Trader yang dibentangkan di Perkhidmatan, tetapi ia tidak menjanjikan atau menjamin bahawa anda pasti akan mendapat keuntungan. Pelaburan anda boleh benar-benar atau sebahagiannya hilang. Ia bergantung pada pilihan kumpulan Trader anda dan kejayaan Kumpulan Trader itu sendiri.

7. Margin keuntungan kasar yang tinggi pada Kumpulan Trader pada masa lalu tidak menjamin margin yang tinggi pada masa hadapan. Pelaburan anda boleh kurang menguntungkan daripada yang anda harapkan mengikut margin keuntungan kasar semasa Kumpulan Trader.

*************************************
Mengapa CHAIN GROUP ESCROW SERVICE Tidak Mendaftarkan Perkhidmatan Mereka Ini Juga Tidak Mendedahkan Identiti Mereka Di Dalam Program Ini?
*************************************


Siapa penggerak utama Kumpulan Rantai? Siapa Pasukan Pengurusan Kumpulan Rantai? Saya dapati ia beroperasi dari Disember 2016, tetapi ia akan menjadi lebih baik lagi saya mendapatkan maklumat lanjut.

Pasukan pengurusan sudahpun berkongsi semua butiran yang pasukan pengurusan bersedia untuk kongsikan pada waktu ini.


Team CGES terdiri daripada rakyat dari beberapa negara yang berbeza. Di sesetengah negara ini, cryptocurrency dan sebarang transaksi dengannya dilarang. Selagi undang-undang tidak mengiktiraf penggunaan cryptocurrency sepenuhnya, CGES tidak akan dapat mendedahkan identiti kumpulan kepada orang ramai.

Itulah sebabnya Perkhidmatan CGES bukanlah entiti undang-undang yang didaftarkan di negara di dunia. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai status Perundangan CGES di sini..

Chain.Group Scam HYIP Investment

Saya telah membaca dengan teliti maklumat mengenai T.G. Thomas Trade Group dan melawat laman web mereka, dan mendapati bahawa ia tidak didaftarkan di mana mana negara. Adakah ini perkara yang buruk?

Sesiapa sahaja boleh mendaftarkan sesebuah syarikat, itu bukan masalah hari ini. Sebagai contoh, sesiapa sahaja boleh mendaftarkan sebuah syarikat di Great Britain hanya pada $75 dan itulah sebabnya banyak penipuan kewangan dengan pendaftaran dari Britain. Kami menyarankan anda untuk berhenti kata-kata yang membuta tuli untuk menentukan nasib anda, seperti "dijamin", "undang-undang", "didaftarkan".

Sesungguhnya cryptocurrency Bitcoin tidak didaftarkan di mana-mana dan tidak ada bukti bahawa ia mempunyai hak untuk wujud. Tetapi ini tidak menghalang berpuluh-puluh juta orang menggunakan kriptografi. Jika sesuatu berfungsi dengan baik dan memberi manfaat kepada orang, tidak kira sama ada ia didaftarkan atau tidak ia tetap mampu memberi manfaat.

******************************************

Daripada apa yang diterangkan di atas, admin lebih melihat akan ketelusan dalam menjalankan program mereka dan memastikan program ini dapat bertahan lama berbanding program program lain yang kelihatan sempurna dari segala aspek tetapi tidak mampu bertahan kerana sesetengah program hanya menumpu kepada keuntungan mereka sendiri atau hanya sekadar ingin mengambil kesempatan ke atas orang ramai yang terlalu taksud untuk menggandakan pendapatan.

Satu perkara yang perlu kita lihat juga sebelum menyertai mana mana program pelaburan online seperti CHAIN GROUP ESCROW SERVICE ini adalah di bahagian keselamatan web.

Satu satu web yang mempunyai maklumat peribadi orang ramai atau yang melibatkan maklumat pembayaran, web tersebut perlu mempunyai tahap keselamatan yang tinggi. Ini adalah penting untuk mengelakkan daripada web tersebut di hack atau di godam yang seterusnya mengakibatkan kerugian kepada banyak pihak. Untuk menyemak tahap keselamatan satu satu web, boleh di semak melalui laman web Qualys SSL Labs untuk menyemak tahap SSL (Secure Socket Layer) satu satu web.

Tahap keselamatan dan kekuatan satu satu web dalam SSL di nilai dari A+ hingga ke F.
Semakin tinggi gred satu satu web itu, semakin kebal tahap keselamatan nya.

Satu lagi penilaian positif yang dapat admin berikan kepada CHAIN GROUP ESCROW SERVICE ini adalah tahap keselamatan web CGES ini adalah pada tahap A+.
Ini menunjukkan bahawa CGES benar-benar menjaga hak kepentingan juga maklumat peribadi pembayaran para pelabur mereka. Server ZG pun hanya pada tahap A bossssss.....


Lihat pula penilaian dari web ScamAdvisor berkenaan web CGES ini. 83% .. Tahap yang di katakan memuaskan.

pelaburan bitcoin chain group escrow service scam

************************
Plan Pendapatan Dan Keuntungan di CHAIN GROUP ESCROW SERVICE
***********************

Setiap kumpulan Trader menawarkan syarat dan plan pulangan yang berbeza. Anda boleh semak sendiri plan yang ditawarkan dari setiap satu kumpulan Trader yang ada.

Di bawah admin berikan satu contoh bagaimana untuk melihat plan pulangan yang di tawarkan.
Admin mengambil contoh kumpulan Trader "Dragon Foundation"


Di dalam kumpulan Trader Dragon Foundation ini, mereka meletakkan dana mereka sebanyak USD70,000 sebagai dana penstabilan. Semakin tinggi dana satu satu kumpulan Trader itu letak, semakin tinggi trust rating dapat di nilai kepada satu satu kumpulan Trader terbabit.

Mula menyertai CGES pada 1 Julai 2017

Minimum Deposit yang di letakkan kumpulan kepada pelabur yang berminat adalah USD10 dan maksimum deposit adalah USD500,000.
(Setiap Kumpulan Trader meletakkan syarat depo yang berbeza)

Tempoh matang pelaburan adalah 180 hari atau 6 bulan.
(Setiap Kumpulan Trader meletakkan tempoh matang yang berbeza)

Profit keuntungan adalah pada anggaran 0.1% - 6% tidak tetap.
(Setiap kumpulan Trader meletakkan profit keuntungan yang berbeza)

Compounding is imposible bermakna tiada pilihan untuk membuat compounding di dalam pelaburan.
(Ada kumpulan Trader yang membenarkan Compounding)

Early Withdrawal bermaksud mengeluarkan modal sebelum tamat tempoh matang pelaburan. Is Imposible bermaksud anda tidak boleh mengeluarkan modal sebelum tamat tempoh matang sekiranya modal di kembalikan.
(Ada kumpulan Trader yang membernarkan pengeluaran awal modal dengan mengenakan cas)

Principal Refund bermaksud mendapatkan semula modal selepas tamat tempoh matang pelaburan. Ddalam Dragon Foundation, modal tidak di kembalikan, ianya termasuk dalam profit.
(Ada kumpulan Trader yang mengembalikan Modal kepada pelabur)

Anda boleh melihat syarat dan plan pulangan dari kumpulan trader yang lain dan boleh membuat pelaburan mengikut pilihan anda. Boleh membuat pelaburan dalam kesemua kumpulan pelaburan.

****************************
Pengeluaran Profit
****************************

Minima pengeluaran adalah 0.001 Bitcoin
Tiada limit untuk pengeluaran maksima tetapi pengeluaran yang besar mungkin mengambil sedikit waktu untuk bitcoin di transfer. Rujuk petikan FAQ di bawah.
Cas pengeluaran adalah 0.5% dari jumlah pengeluaran.


Saya tahu ia adalah soalan pelik, tetapi apakah jumlah maksimum yang mungkin dikeluarkan dalam satu transaksi?

Ia bukan soalan mengenai amaun. Sekiranya anda telah membuat deposit yang besar, itu bermakna Kumpulan Trader membuat keuntungan besar dengan deposit anda, jadi ia mempunyai dana untuk membayar anda (tetapi anda membuat permintaan pembayaran melalui CGES, dan kemudian CGES perlu menarik balik dana daripada akaun dalaman Kumpulan Trader ).
Oleh itu, pertama sekali ia menjadi persoalan mengenai masa pengeluaran anda di proses.

CGES menyimpan 15-30% daripada jumlah dana CGES di "Hot Wallet BTC".
Jika jumlah pengeluaran lebih besar daripada jumlah "Hot Wallet BTC", dana tambahan perlu dipindahkan dari wallet BTC semasa (luar talian).

Jika anda ingin mengeluarkan PerfectMoney, AdvCash, Payeer, CGES tidak menyimpan banyak dana di sana (kerana dana boleh dibekukan dengan atau tanpa sebab di sana). Oleh itu, CGES perlu menukar BTC ke sistem pembayaran terlebih dahulu.

Sekiranya anda ingin mempunyai jumlah yang besar, ia boleh mengambil masa sehingga 6-12 jam. Biasanya kami membayar dalam masa 2-3 jam selepas permintaan.

*************************************

Jadi dari pemerhatian admin CHAIN GROUP ESCROW SERVICE ini antara program pelaburan Bitcoin yang boleh di percayai, telus dan lebih transparent dari segi cara mereka mengurus dana para pelabur juga kumpulan Trader walaupun mereka tidak mendaftarkan perniagaan atau aktiviti mereka juga tidak tahu siapa di belakang program CHAIN GROUP ESCROW SERVICE ini seperti program program lain yang kelihatan hebat di luar tapi fail dari segi pengurusan yang tak sampai setahun, kelaut.. Huhu

JANGAN HANYA LIHAT PADA POTENSI KEUNTUNGAN SAHAJA SEWAKTU MENYERTAI PROGRAM PELABURAN SEHINGGA LUPA KEPADA RISIKO.
WALAUBAGAIMANAPUN...
TIADA JAMINAN DALAM PELABURAN
HIGH RETURN HIGH RISK!
BERANI DENGAN RISIKO, SILAKAN...

Anda boleh mengetahui tentang CHAIN GROUP ESCROW SERVICE dengan lebih detail di bahagian Term Of Service, Legal Notice juga FAQ.

***************************
Cara Mendaftar Di CHAIN GROUP ESCROW SERVICE
***************************

1. Layari web CHAIN GROUP ESCROW SERVICE.
2. Klik "Open an Account"
3. Isi maklumat di dalam borang yang tertera seperti di bawah di laman web CGES


4. Anda akan menerima email daripada Chain.Group Mailer untuk mengesahkan email anda. Klik butang "Confirm" seperti dibawah


5. Selesai. Akaun anda telah pun aktif.

***************************
Cara Membuat Deposit Modal
****************************

Di dalam program pelaburan CGES ini, anda boleh membuat deposit modal menggunakan
1. Lebih daripada 30 jenis Matawang Digital
2. ADVCash (USD)
3. Perfect Money
4. Payeer

(Admin akan menunjukkan cara membuat pembayaran deposit menggunakan Bitcoin)

1. Pertama sekali anda perlu membuat deposit modal ke CHAIN GROUP ESCROW SERVICE.
Apabila anda login, paparan seperti di bawah akan keluar.


2. Masukkan jumlah modal yang ingin anda invest di kotak $ (Jumlah dalam USD, minima USD5)

3. Klik "BTC". (Sekiranya anda ingin membuat pembayaran menggunakan mata wang digital yang lain, anda boleh klik pada mana mana coin mata wang digital yang di terima. Sekiranya anda ingin membuat bayaran menggunakan ADVCash, Perfect Money atau PAYEER, klik pada sistem pembayaran yang berkenaan)

4. Paparan di bawah akan muncul iaitu maklumat yang mengandungi maklumat pembayaran (Wallet Address pihak CGES) dan anda perlu membuat bayaran ke wallet yang di berikan merujuk kepada amount yang ingin anda masukkan dari wallet anda.


5. Selesai bayaran di buat, amount yang anda masukkan akan tertera di bahagian seperti di bawah iaitu ringkasan akaun anda. Amount yang berwarna kelabu dan terdapat jam pasir di sebelahnya menandakan bayaran yang anda buat sedang di proses. Apabila amount yang anda masukkan tadi bertukar menjadi hijau, bermakna pembayaran anda telah disahkan. Anda juga boleh semak bayaran anda di bahagian "History"
(PERLU DIINGAT, SEHINGGA PROSES INI ANDA BELUM LAGI MEMBUAT MANA MANA INVESTMENT DENGAN KUMPULAN TRADER, BAYARAN ANDA PADA TEAM CGES)

Menunggu pengesahan bayaran daripada CGES
Pembayaran telah di sahkan dan telah complete.

6. Seterusnya adalah dengan memilih mana mana Kumpulan Trader yang ingin anda invest.
Klik pada menu "Stats And Trade Group List".
Disini katakan saya ingin invest dalam Kumpulan Trader "BitStrong",
Klik pada butang  "Invest In BitStrong"


7. Setelah anda memilih mana mana kumpulan trader untuk anda invest dan klik pada butang
"Invest In...", paparan di bawah akan keluar.. Masukkan amount yang anda ingin invest merujuk kepada baki fund yang anda ada pada CGES. Tick pada kotak "I HAVE READ.....", seterusnya klik butang "Invest In ..... "



8. Seterusnya paparan di bawah akan keluar menandakan Fund anda telah di pindahkan ke Kumpulan Trader pilihan anda. Selesai dan tunggu profit di masukkan setiap hari.


Jika anda ingin menambah Fund di dalam CGES dan menambah pelaburan anda di dalam kumpulan Trader sedia ada anda atau invest di dalam Kumpulan Trader baru, ulang langkah di atas.

Kepada yang belum ada Wallet Bitcoin, berminat untuk menyertai Chain.Group, boleh rujuk sini


**********************************************************
TIADA PAKSAAN UNTUK JOIN
YOUR MONEY YOUR WAY!
TIADA JAMINAN DALAM PELABURAN
HANYA UNTUK YANG BERANI